Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Ärva en bil

Information om att ärva en bil och vilka regler som gäller. Enligt svensk arvsrätt finns det regler om vem som ärver först. För att ta reda på vem som ärver en bil först kan du läsa här. Detta gäller när en person dör och ägde en bil. Som anhörig ärver du bilen enligt nedan regler. Kom ihåg att göra ett ägarskifte. Som efterlevande är det också viktigt att du registrerar dig.

Dödsboet ärver bilen och den som ärver först finns i länken ovan. Ska bilen säljas ska en bouppteckning först göras för att dela tillgångarna rätt inom dödsboet. Enligt svensk lag måste en bouppteckningen göras. Du kan göra en bouppteckning själv eller ta hjälp av jurist. Om den avlidne kan ha haft andra tillgångar du inte känner till är det viktigt att du registrerar dig som efterlevande i Efterlevanderegistret.

När en person dör behöver ett ägarskifte ske hos Transportstyrelsen. Detta kan göras av någon person i dödsboet. Du kan registrera ägarbytet på Transportstyrelsens webbplats här.

Andra tillgångar som du kan ärva

En person som har avlidit kan ha haft andra tillgångar som för närvarande är osynliga. Genom Efterlevanderegistret för du ta del av informationen när den finns tillgänglig. Du som efterlevande får också meddelande från exempelvis myndigheter, banker, m.m. som söker efter efterlevande.

Registrera dig i Efterlevanderegistret här.