Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

När får man arvspengar

Här kan du läsa om när du får arvspengar. Det första momenten som ska genomföras är bouppteckningen. Därefter kan arvspengar betalas ut till dig. Men det kan ta olika långa tid beroende på när bouppteckningen är klar och när banken betalar ut arvspengarna till dig. Kom ihåg att även om det finns synliga arvspengar kan det finnas osynliga och det är därför viktigt att du registrerar dig i Efterlevanderegistret.

När får man arvspengar? Du kommer att får arvspengarna efter bouppteckningen och det är banken som betalar ut pengarna. Normalt sett tar det några månader innan arvspengarna betalas ut. Det kan gå betydligt fortare om alla arvingar är överens om att arvspengarna ska betalas ut.

Tre steg innan arvspengar betalas ut
  1. Bouppteckning
  2. Arvskifte
  3. Utbetalning

Banker, myndigheter, företag m.m. söker kontakt efterlevande och avlidna även efter dödsfallet. I många fall känner de inte till att personen avlidit och tar då kontakt med efterlevande. Oftast handlar det om utbetalningar av arv eller andra viktiga meddelanden. Som efterlevande kan du ta emot meddelanden om du registrerar dig i Efterlevanderegistret.

Registrera dig i Efterlevanderegistret
  1. Registrera dig genom att gå vidare här
  2. Fyll i uppgifterna
  3. Nu är du registrerad som efterlevande