Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Avsluta Spotify dödsfall – så gör du

När en person har avlidit är det viktigt att avsluta engagemang och meddela olika aktörer att dödsfallet har skett. För att kunna avsluta Spotify vid dödsfall kan du följa den stegvisa processen nedan. Glöm inte att meddela företag om dödsfallet – bland annat ska du registrera dödsfallet i Efterlevanderegistret om du som anhörig ska ta del av arv, tillgångar och meddelanden.

När du ska avsluta Spotify för en annan persons räkning kan du kontakta bolaget och meddela om att ett dödsfall har skett. Ska du avsluta Spotify-planer kan du göra det genom att logga in på Spotify. Kan du inte lösenordet ska du istället mejla Spotify. Är det ett privatkonto hos Spotify är det oftast knutet till ett bankkort. Du kan även avsluta bankkortet eller spärra det vid ett dödsfall då kan inte Spotify fortsätta debitera. Du kan läsa mer hos Spotify hur du avslutar vid ett dödsfall här.

Glöm inte att registrera dödsfallet online

Efterlevande registrerar dödsfallet och efterlevande. Efterlevanderegistret tillhandahåller information från tredje part som gäller den avlidne. Det är utbetalningar av tillgångar, arv och viktiga meddelanden från banker, företag, myndigheter och andra aktörer.

Om en efterlevande inte registrerar sig kan inte Efterlevanderegistret skicka handlingar, meddelande och annat viktigt till efterlevande då det inte finns någon registrerad.