Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Vem meddelar dödsfall till anhöriga

Beroende på hur den avlidne har dött kan det vara viktigt att komma ihåg att alla inte får reda på dödsfallet på en gång. Myndigheter och försäkringsbolag får reda på dödsfallet automatiskt. Företag, medlemsorganisationer m.m. får inte reda på dödsfallet.

När ett dödsfall har skett är det bra om du meddelar de närmsta anhöriga om dödsfallet så fort som möjligt. Bland annat är familj och anhöriga allra viktigaste gruppen av människor som omedelbart bör få reda på dödsfallet. Berätta även om dödsfallet till släkt, vänner, arbetskollegor och grannar.

Myndigheter får alltid reda på dödsfallet automatiskt så du behöver inte kontakta dem. Men det är viktigt att du kontaktar företag som den avlidne har haft kontakt med. Företag får inte automatiskt reda på dödsfallet. De företag som har skickat räkningar i den avlidnes namn kan du kontakta direkt och du behöver inte betala räkningarna direkt.

Registrera dig som efterlevande

När en anhörig har dött kan du registrera dig i efterlevanderegistret. Du får reda på eventuella arvsutbetalningar i framtiden samt viktiga meddelanden.

Meddelanden kommer från banker, försäkringsbolag, företag m.m. som vill komma i kontakt med anhöriga. Därför är det viktigt att du registrerar dig.

Du kan läsa mer om vad som gäller när du registrerar dig i Efterlevanderegistret här.