Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Välj rätt begravningsbyrå

När en anhörig avlider finns det många viktiga saker att ta tag i. Från att sörja, vilket kan vara det tyngsta arbetet i sorgen, ska dödsfallet registreras, begravning ordnas samt annat viktigt. Vilken begravningsbyrå ska man välja ska man välja och vad bör du tänka på.

I Sverige finns det i skrivande stund över 800 begravningsbyråer. Det innebär att det med största sannolikhet finns en begravningsbyrå representerad i ditt närområde. Tänk på att inte enbart välja en begravningsbyrå för att den råkar ligga närmast dig. Det finns andra aspekter du bör tänka på i ditt val av rätt begravningsbyrå.

Att tänka på vid val av begravningsbyrå. Det är viktigt att du väljer en begravningsbyrå som förstår din kultur, religion och begravningsceremonin ni har valt. Många begravningsbyråer har hjälp människor med flera olika religioner så du behöver inte leta efter en som enbart riktar in sig på en viss religion. Det går bra att fråga begravningsbyrån om de är kunnig och har tidigare erfarenhet av hjälpa människor från den kultur och religion du utövar.

Att göra allt själv Vs. att anlita en begravningsbyrå

Du har själv möjlighet att ordna allting själv utan en begravningsbyrå. Om du utför allt utan hjälp kan du spara pengar. I vissa fall kan det dock vara skönt att vända sig till en begravningsbyrå som gör allt åt dig. Du får då tid till att sörja och lösa andra praktiska saker.

En begravningsbyrå hjälper bland annat till med ansökan om begravningsplats, genom samtal och registrering hos Svenska Kyrkan eller annan begravningsanordnare som Stockholm och Tranås kommun. Du får hjälp med transport av kroppen till begravningsplatsen, val av urna, kista, gravsten, bokning av restaurang samt bokning av kapell eller kyrka.

Är du anhörig – registrera dödsfall och efterlevande

Du som är anhörig ska registrera dig i Efterlevanderegistret för att kunna ta del av den avlidnes meddelanden som rör alla tidigare engagemang. Bland annat är det brev och meddelande från banker, företag, myndigheter m.m. som kan avse framtida utbetalningar av tillgångar.

Registreringen sker online i länken ovan.