Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Vad säger man vid kistan – en historia

Många människor samlades vid kistan för att visa sin respekt. En del var tårfyllda och kvävda av känslor när de mindes alla de underbara minnen de delat med den avlidne. Andra böjde helt enkelt sina huvuden i högtidlig tystnad och bad om fred och tröst för de nära och kära som lämnats kvar. Människor talade om hur snäll, generös och vänlig den avlidna var.

Här registrerar du dödsfallet och efterlevande.

Vid kistan samlades människor i alla åldrar och bakgrunder i en högtidlig men ändå rörande atmosfär för att visa den avlidne sin respekt. Många nära vänner och familjemedlemmar hade tårar i ögonen när de minns den avlidnes vänlighet och generösa anda, och sa ofta att han hade varit en sann styrka för dem alla. De talade om hur hårt arbetande personen var och aldrig drog sig för att ta itu med problem eller ta på sig extra ansvar

För dem som inte hade känt den avlidne personligen fanns det ändå en känsla av beundran och respekt i deras ord. Folk talade om hur inspirerande det var att se någon ge så mycket för att hjälpa andra utan att begära något i gengäld. De berättade historier om hur han hade gjort allt för att ge en hjälpande hand trots sina egna svårigheter, en egenskap som många tyckte var verkligt beundransvärd.

Starkare känslor ju närmare du befinner dig kistan

Några böjde helt enkelt sina huvuden och stannade upp i tystnad, för överväldigade av känslor för att kunna tala högt. Mitt i tårarna som fälldes av hans närmaste, bad man om fred och tröst för alla som drabbats av hans förlust. Till och med främlingar som var närvarande vid sammankomsten delade en förstående blick med varandra när de i tysthet tänkte på hur det måste vara att förlora någon som är så kär

När folk sakta började gå efter att ha visat sin respekt såg de till att stanna till en sista gång vid kistan innan de begav sig hem – antingen med en sista bön eller helt enkelt genom att lägga en hand på kistan som om de försökte uttrycka sin sorg över att inte ha känt honom under hans liv på jorden. Det var verkligen en hjärtskärande stund fylld av tystnad, tårar och hopp – att även om han inte längre är här med oss idag kommer hans arv att fortsätta att leva genom oss alla för alltid.

Glöm inte att registrera dödsfallet online

Efterlevande registrerar dödsfallet och efterlevande. Efterlevanderegistret tillhandahåller information från tredje part som gäller den avlidne. Det är utbetalningar av tillgångar, arv och viktiga meddelanden från banker, företag, myndigheter och andra aktörer.

Om en efterlevande inte registrerar sig kan inte Efterlevanderegistret skicka handlingar, meddelande och annat viktigt till efterlevande då det inte finns någon registrerad.