Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Vad kostar en begravning

Begravningar är en del av livet och det är en sorglig händelse. Begravningar ska ordnas med ett fint och värdigt avslut. Låt begravningen bli ihågkommen men tänk på kostnaderna. Begravningar kan bli väldigt kostsamma beroende på vad du önskar köpa. Här nämner vi vanliga kostnader för en begravningar.

Den första kostnaden som de flesta tänker på är kistan. Oftast är det kistan som är den största kostnaden. Olika priser varierar stort, detta beroende på materialval, design och utsmyckning. Normalt sätt brukar träkistor vara billigare än metallkistor.

Ytterligare en kostnad för en begravning är avgifterna du betalar till en begravningsbyrå som hjälper till med vissa detaljer inför begravningen. Begravningsbyråer planerar transport av kroppen, ordnar med kyrka samt annan dokumentation. Priser för begravningsbyråerna tjänster varierar stort, detta beror på att du kan välja flera delar av byråernas tjänster.

Minnesstund

Beroende på vilken slags minnestund begravningen ska innebär det ytterligare kostnader. Bland annat kostnader för blommor, musik och program. Det förekommer många olika priser för en begravningsceremoni beroende på vilka tjänster man önskar köpa som ska vara med i begravningen.

Oftast hämtar man en präst eller imam eller annan andlig ledare under begravningen. De andliga ledarna tar normalt sätt inte betalat i form av faktura, utan det är frivilligt att donera till dessa . Som regler ger man pengar som en fin gest till andliga ledare.

Vem betalar begravningen

Normalt sätt är det familjen som ska betala för begravningen. Det går att använda den avlidnes pengar om det finns några. Om familjen eller den avlidne inte har några pengar kan man få hjälp av kommunen. Kommunen står då för basprodukterna i en begravning.

Registrera efterlevande

Registrera dig som efterlevande här

När en anhörig dör ska du registrera dig som efterlevande för att kunna ta del av eventuella utbetalningar av tillgångar. Du får också meddelande från banker, företag, myndigheter med flera som söker kontakt med anhöriga.

Valfri anhörig kan registrera sig i efterlevanderegistret. Du registrerar dig enkelt online i ovan länk.