Erbjudande – Glöm inte att det alltid finns mer pengar för anhöriga, det är aldrig försent att registrera sig som efterlevande.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Vad händer i dödsögonblicket?

När döden närmar sig och när någon precis rör sig mot dödsögonblicket händer olika saker med kroppen. Bloden i kroppen prioriteras till de inre organen när någon håller på att dö, detta gör att ben och armar ibland kan bli kalla. Kroppens temperatur kan skifta mellan att bli varmare och kallare.

Beroende på om personen som dör har varit sjuk kan dödsögonblicket se olika ut. Ett dödsögonblick är många gånger ett mysterium och går inte till 100% att förklara. Efter ett dödsfall sker saker med kroppen ganska direkt efter. Bland det första som händer är att magen blir missfärgad samt att bakterier bryter ner protein som finns i kroppen och bildar svavelväte.

Efter några timmar genomgår kroppen en likstelhet vilket visar en tydlig förändring på kroppen. Ett annat tecken efter dödsfallet är att kroppen blir riktigt hård. Fingrarna böjer sig också. Efter cirka tio timmar börjar kroppen att bli som mest hård och stel. Efter cirka 2-3 dagar får kroppen en mjukare och rörligare struktur.

Registrera efterlevande i Efterlevanderegistret

När någon dör ska du som anhörig registrera dig i Efterlevanderegistret om du vill ta del av viktiga meddelanden gällande den avlidne. Många företag, organisationer m.m. söker kontakt med efterlevande när en person avlider.

Glöm inte registrera dig i Efterlevanderegistret. Missa inte viktiga meddelande samt eventuella arvsutbetalningar i framtiden via Efterlevanderegistret.

Här registrerar du dig i Efterlevanderegistret.