Erbjudande – Glöm inte att det alltid finns mer pengar för anhöriga, det är aldrig försent att registrera sig som efterlevande.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Registrera dödsfall

Information om att registrera dödsfall. Ett dödsfall registreras när någon dör. Anhöriga behöver inte själva registrera själva dödsfallet. Det är alltid en läkare som utfärdar ett dödsbevis, vilket sedan skickas till Skatteverket som registrerar dödsfall. Vad anhöriga själva måste göra är att registrera sig som efterlevande, det sker inte automatiskt.

När en läkare har skickat dödsbevis tar det normalt sett någon dag till att Skatteverket registrerar dödsfallet. Myndigheten använder ett speciellt kommunikativs system med bland annat läkare för att registrera dödsfall i Sverige.

Du kan kontakta läkaren, sjukhuset eller vårdinrättningen där en person har avlidit för att kontrollera om dödsbeviset har skickats till Skatteverket.

Registrera efterlevande efter dödsfall

När en person har avlidit måste du som vill registrera dig som efterlevande göra det hos Efterlevanderegistret.se. Det sker inte automatiskt utan du måste själv fylla i samtliga krav på uppgifter som finns för att kunna registrera dig som efterlevande.

När du registrerar dig som efterlevande får du ta del av framtida eventuella utbetalningar av arv samt olika meddelande som rör den avlidne personen.

Du kan läsa mer på webbplatsen.