Erbjudande – Glöm inte att det alltid finns mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Myelom slutskedet – så går det till

Myelom är en allvarlig cancersjukdom som existerar i benmärgen. En person som drabbas av Myelom kommer inte kunna bli av med sjukdomen men de flesta människor blir bättre med tiden efter behandlingar. Flera kan leva ett bra liv efter behandlingarna. Den som drabbas av Myelom kan uppleva skillnaden i sjukdomen jämfört med andra som drabbas av samma sjukdom. Cirka 700 personer drabbas av Muyelom varje och år nästa alla är över 60 år.

En person som avlider av Myelom får flera problem i slutskedet av livet. Bland annat förökar sig cellerna snabbt och okontrollerbart. De går igenom andra friska blodceller så att de förstörs. När detta händer blir en person väldigt trött och andfådd. Det är också lättare att få andra infektioner när man har drabbats av Myelom.

Cellerna i Myelom skadar skelettet som blir svagare och tunnare. Detta gör att det kommer göra ont i skelettet. Det är också enklare att få sprickor i skelettet. I många fall skadas ryggmärgen och andra nerver vilket resulterar att man får minskad känsel och i värsta fall förlamning i benen.

Symtom på myelom
  • skelettsmärtor i ryggen
  • skelettsmärtor i bröstkorgen
  • trötthet
  • försämrat immunförsvar
  • att upplevas som förvirrad
  • njurskador

Okända tillgångar till efterlevande – valfri anhörig registrerar sig

Är du anhörig – registrera dödsfall och efterlevande

Du som är anhörig ska registrera dödsfallet och dig själv som efterlevande. Detta gör du online om du vill ta del av den avlidnes post, meddelande och eventuella utbetalningar av arv.

Efterlevanderegistret är en organisation som tar emot olika meddelande som ska gå till efterlevande. Detta när exempelvis banker, företag, försäkringsbolag och myndigheter söker kontakt med efterlevande.