Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Livets slutskede sista dygnet

De sista dagarna i en människas liv brukar kallas för livets slutskede. Ju närmare man kommer till livets slut börjar kroppens alla funktioner att släckas ned och kroppen ställer in sig på att dö. Den som är sjuk blir till slut helt sängliggande. Många blir även sänkta i sitt medvetande. I slutskedet slutar en människa att äta och dricka. Men döden kan också komma plötsligt.

De flesta människor som befinner sig i slutskedet av livet och i synnerlighet sista dygnet vill dela den sista tiden med sina närmaste. Det är därför viktigt att familj och vänner finns där under sista tiden. Att lämna människor ensamma som befinner sig i livet slutskede är därför inte att föredra.

Beroende på personens sjukdom kan det sista dygnet bli kaotiskt. Men i många fall kan döden också ske i stillhet. Det beror helt på bakgrunden till personens sjukdomar och annat som kan spela in.

Okända tillgångar till efterlevande – valfri anhörig registrerar sig

Som anhörig registrerar du dödsfallet och dig själv som anhörig i Efterlevanderegistret. När du gör det får du bland annat ta del av viktiga meddelande som ska skickas till anhöriga. Även eventuella arv och utbetalningar av arv kan skickas ut.

Meddelande och utbetalningar kommer från bland annat företag, banker, myndigheter, företag och organisationer som den avlidne har haft engagemang med.

Du registrerar dig enkelt online genom att fylla i nödvändiga uppgifter.