Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Klädsel på begravning

När du ska närvara vid en begravning är det superviktigt att visa respekt genom valet av dina kläder. Om du väljer det traditionella klädvalet blir det svårare att göra fel. Det mest lämpliga klädvalet är de kläder som visar mest respekt. Men vilka kläder är då bäst att använda för kvinnor, män och barn. Här går vi igenom vad du bör tänka på.

Traditionellt sätt ska du som besöker en begravning bära mörka kläder. Kvinnor bör bära en lång klänning, kostym eller blazer med dressade byxor. Kläder för kvinnor ska vara mörka, helst svarta. Män bör bära en mörk kostym med slips eller en formell skjorta. Herrar ska bära mörka kläder, helst svarta.

Färgrika kläder ska undvikas helt då det inte är passande på en begravning. Om du besöker en begravning med kläder som inte stämmer överens med det traditionella kan du uppfattas som respektlös, speciellt om du bär kläder som har färger som: gul, rosa, röd, brun. Undvik jeans,

Sammantaget är klädsel en viktig faktor vid närvaro på en begravning. Klädseln ska visa respekt och anständighet till den avlidne och anhöriga. Glöm inte att begravning är en del av sorgen.

Klädkod begravning

Klädkoder på en begravning kan variera beroende på religion och olika kulturer. Men traditionellt sätt använder många religioner svart klädkod oavsett om det är kvinnor, män eller barn. Närmast anhörig klädsel för kvinnor och män kan skilja sig från vanliga besökare.

Registrera efterlevande

Du registrerar dig online här.

När en person avlider ska du som anhörig registrera dig som efterlevande för att kunna ta del av information som ska gå till anhöriga. Det kan vara utbetalningar av arv och tillgångar, exempelvis från fonder, aktier och bankkonton.

Det är bland myndigheter, företag, organisationer och banker som vill få kontakt med anhöriga.