Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Handbukett på begravning – välj din egen

Blommor och handbuketter har länge varit ett sätt att visa respekt, kärlek och minne vid begravningar. I många kulturer runt om i världen ses blommor som symboler för hopp, liv och skönhet mitt i sorgen. En blombukett ses ofta som ett tecken på uppskattning för livet hos någon som har gått bort.

Här registrerar du dödsfallet och efterlevande.

Blommor kan hjälpa till att uttrycka känslor som kan vara svåra att sätta ord på. Oavsett om det är en ljus bukett, solrosor eller en enda röd ros har det länge varit en viktig del av begravningsetiketten att ge meningsfulla blomsterarrangemang. Att välja rätt typ av blomma eller arrangemang kan göra hela skillnaden när det gäller att förmedla kärlek och stöd till sörjande familjemedlemmar.

Den färg och typ av blomma som väljs till en begravning kan ha en viktig betydelse för både givaren och mottagaren. Vita blommor representerar traditionellt renhet, oskuld och sann kärlek medan gula blommor står för lycka och glädje även i mörka tider. Röda blommor symboliserar mod och styrka medan rosa står för nåd under press. Slutligen förmedlar lila beundran medan orange står för optimism och förnyelse – båda perfekta känslor när någon du älskar går bort.

Välj din egen handbukett

Vanliga typer av begravningsblommor är liljor, irisar, nejlikor, rosor, krysantemum och prästkragar. Var och en har sin egen speciella betydelse i samband med döden: liljor representerar återställd oskuld, iris betyder tro, nejlikor förmedlar minnen, rosor står för kärlek, krysantemum betyder sanning och prästkragar representerar en ny början. Genom att kombinera olika typer och färger av dessa blommor i en bukett eller ett arrangemang – eller genom att lägga till grönska – kan du skapa vackra hyllningar som är djupt meningsfulla för dem som upplever förlust

Att skicka en genomtänkt handbukett är ett utmärkt sätt att erbjuda känslomässigt stöd under sådana sorgliga tider. Om det inte är möjligt eller praktiskt att skicka blommor på grund av plats eller budgetbegränsningar kan det också vara mycket meningsfullt att välja växter i stället eftersom de ger ständig tröst när de vårdas över tid. Suckulenter är särskilt populära eftersom de kräver minimal skötsel men ändå utstrålar så mycket liv – en känsla som uppskattas av nära och kära som står inför utmanande omständigheter som dödsfall i familjen

Sammanfattningsvis är det en urgammal tradition som respekteras i alla kulturer runt om i världen att uttrycka kondoleanser genom hjärtliga meddelanden som är sammanflätade med vackra blommor – en tradition som går bortom ord för att visa din medkänsla när någon kär person går bort.

Glöm inte att registrera dödsfallet online

Efterlevande registrerar dödsfallet och efterlevande. Efterlevanderegistret tillhandahåller information från tredje part som gäller den avlidne. Det är utbetalningar av tillgångar, arv och viktiga meddelanden från banker, företag, myndigheter och andra aktörer.

Om en efterlevande inte registrerar sig kan inte Efterlevanderegistret skicka handlingar, meddelande och annat viktigt till efterlevande då det inte finns någon registrerad.