Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Dödsfallsanmälan Afa

När en person avlider ska du anmäla dödsfallet till flera aktörer beroende på var den avlidne har haft sina engagemang. Har den avlidne haft en försäkring hos Afa genom sin anställning eller genom sin maka/make eller registrerad partner anmäler du dödsfallsanmälan. Som anhörig registrerar du dödsfallet och dig som efterlevande i Efterlevanderegistret.

Du gör en dödsfallsanmälan till Afa genom att ladda ner blanketterna. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas och skicka sedan tillbaka blanketterna till Afa. Blanketter och adress finns här nedan.

Anmälan om dödsfall (TGL) (Ladda ned)
När den avlidna var försäkrad genom sin anställning.

Anmälan om dödsfall (TGL) (Ladda ned)
När den avlidna var försäkrad genom sin makes/makas, registrerad partners, sambos anställning.

Skicka handlingarna till:
Afa Försäkring
106 27 Stockholm

Registrera dödsfallet hos Efterlevanderegistret

För att du eller dödsboet ska kunna ta del av framtida utbetalningar av tillgångar och viktiga meddelanden som berör den avlidna via Efterlevanderegistret måste du registrera dödsfallet och dig som efterlevande.

Information om utbetalningar och andra viktiga meddelanden kommer från banker, företag, myndigheter och andra aktörer som den avlidna har haft ett engagemang med i sitt liv. Valfri anhörig registrerar sig enkelt online på webbplatsen i länken ovan.