Erbjudande – Glöm inte att det alltid finns mer pengar för anhöriga, det är aldrig försent att registrera sig som efterlevande.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Dödsfall i hemmet polis

När ett dödsfall sker i hemmet finns det vissa saker du bör tänka på. Att se en död människa kan vara en chockupplevelse. Förutom sorg är det vanligt att känna oro inför framtiden men det finns flera saker du som närstående kan göra vid dödsfall i hemmet.

När du upptäcker ett dödsfall i hemmet ska du i första hand kontakta den person eller vårdinrättning som hade ansvaret för den avlidnes vård. En läkare kommer sedan till hemmet för att bekräfta dödsfallet. Om du misstänker att dödsfallet berodde på en olycka eller brott ska du omgående kontakta polisen.

När ett brott i hemmet har skett som resulterar i ett dödsfall då är det viktigt att du ringer polis. Stanna kvar i hemmet och rör inget. När något har dött i hemmet och ett brott misstänkt då är hemmet en brottsplats. Polisen som kommer på plats kommer att avgöra hur ärendet ska tas vidare.

När någon dör

Då är det viktigt att du registrerar dig i Efterlevanderegistret. Bland annat kan framtida tillgångar upptäckas via Efterlevanderegistret. Som efterlevande får du även meddelande som rör den avlidne.

Registrera dig här. Du registrerar dig online och fyller i samtliga nödvändiga uppgifter.