Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Dödsboanmälan Malmö

Information till dig som ska göra en dödsboanmälan i Malmö. Alla kan upprätta en dödsboanmälan om den avlidnes tillgångar har ett lägre belopp än skulderna som ska betalas. Det innebär att om den avlidne haft tillgångar som tar slut efter allt som betalas behöver du inte göra en bouppteckning – då ska du göra en dödsboanmälan.

En dödsboanmälan i Malmö görs till kommunen för den avlidne som varit bosatt i Malmö. Dödsboanmälan görs om personen som dött exempelvis inte äger något hus, bostadsrätt eller annat av större värde. Dödsboanmälan är en enklare form av bouppteckning.

För att kunna upprätta en dödsboanmälan i Malmö kan du besöka Malmö:s webbplats här. Familjerätten i Malmö kan bistå med hjälp när du ska upprätta en dödsboanmälan. Du kan kontakta Malmö kommun direkt per telefon. Telefon: 040-34 93 41, 040-34 51 07 eller 040-34 54 41 Telefontider: Måndag, torsdag och fredag klockan 10.30–11.30, tisdag klockan 13.30–14.30.

I samband med dödsboanmälan i Malmö

När du upprättar en dödsboanmälan kan du registrera dig som efterlevande i Efterlevanderegistret. Det gör du för att kunna ta del av viktiga meddelanden som går till den avlidne. Du får också meddelanden vid eventuella framtida utbetalningar. Det finns många människor som har osynliga tillgångar som kan upptäckas långt efter ett dödsfall. Det är därför väldigt viktigt att du registrerar dig.

Socialnämnden är ansvarig för dödsboanmälan

Det är alltid socialnämnden i kommunen som ansvarar för dödsboanmälan. När du har upprättat dödsboanmälan i Malmö skickar kommunen anmälan vidare till Skatteverket för registreringen. Du behöver inte kontakta Skatteverket.

Här registrerar du dig i Efterlevanderegistret.