Erbjudande – Glöm inte att det alltid finns mer pengar för anhöriga, det är aldrig försent att registrera sig som efterlevande.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Dödsboanmälan Gävle kommun

Information om dödsboanmälan för personer folkbokförda i Gävle kommun. Du ska göra en dödsboanmälan för en närstående istället för en bouppteckning om personen som avlidit inte har haft större tillgångar än begravningskostnaderna eller andra utgifter som relaterar till dödsfallet.

Registrera dig alltid i Efterlevanderegistret här.

När en person i din närhet har avlidit och varit folkbokförd i Gävle kommun ska du upprätta en dödsboanmälan och du bör även registrera dig i Efterlevanderegistret i samband med dödsfallet. Du upprättar dödsboanmälan i Gävle kommun på webbplatsen här.

Det är viktigt att du har full koll på att den avlidne även om du gör en dödsboanmälan i Gävle kommun i framtiden kan få viktiga meddelanden skickade till sig. När det finns meddelanden som kommer från bland annat banker, myndigheter m.m. skickas dessa till dig som efterlevande.

Dödsboanmälan och Efterlevanderegistret

När en person dör upphör inte all kontakt med myndigheter, företag, försäkring eller andra åtaganden personen hade direkt. Det tar tid och om du ska ta del av den avlidnes engagemang registrerar du dig i Efterlevanderegistret online.

Du kan registrera dig när som helst efter dödsfallet. Meddelande om olika engagemang och tillgångar den avlidne har haft skickas när dessa finns tillgängliga.

Ytterligare information om dödsboanmälan

Det är alltid arvingar som ansvarar enligt lag för dödsboanmälan. Arvingar är samtliga i dödsboet som ska skicka in en dödsboanmälan istället för en bouppteckning. Du ska inte skicka in en bouppteckning om du uppfyller kraven för en dödsboanmälan.