Erbjudande – Glöm inte att det alltid finns mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Dela upp arv i förskott

Du som ska dela upp arv i förskott har möjlighet till detta. Det finns inget som hindrar dig från att ta emot ett arv innan en person avlider. Förskott på arv innebär att efterlevande tar emot tillgångar eller pengar innan givaren har avlidit. Andra tillgångar som kan finnas tillgängliga görs synliga via Efterlevanderegistret, glöm därför inte att registrera dödsfallet och efterlevande.

Här registrerar du dödsfall och efterlevande online.

Förskott på arv sker oftast mellan syskon. Det brukar oftast finnas ett fast belopp eller tillgångar som man redan bestämt sig för hur dessa ska fördelas. Det kan exempelvis handla om pengar, förskott på arv fastighet eller förskott på arv av enskild egendom.

När man delar upp arvet i förskott är det bra om du reglerar förskott med ett skriftligt gåvobrev. Tar du emot någon innan någon avlider är det även fråga om en gåva och då gör du det klokast att dokumentera gåvan.

Registrera dödsfallet och ta ut pengar

Som efterlevande registrerar du dödsfallet i ovan länk. Genom att registrera dödsfallet registrerar du dig även som efterlevande. Det innebär att du får ta del av framtid utbetalningar av arv, meddelanden och annat viktigt som kommer att skickas till anhöriga.

Valfri anhörig kan registrera sig. Kom ihåg att registreringen inte sker automatiskt utan du måste själv aktivt registrera dig.