Det finns alltid mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande för endast 99 SEK.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Ärver syskonbarn automatiskt

Här finns information om syskonbarn ärver automatiskt. Syskonbarn kan ärva när det inte finns föräldrar eller syskon. Syskonbarn ärver alltså aldrig automatiskt. När en anhörig har avlidit ska du registrera dödsfallet och efterlevande i Efterlevanderegistret. Det gör du längre ner.

I Sverige finns arvsklasser. Den första arvsklassen består av barn, barnbarn, barnbarnsbarn och så vidare. Om det skulle finnas släktingar i den första arvsklassen kommer de att ärva den avlidne. Den andra arvsklassen består av föräldrar, om föräldrarna avlidit då ingår den avlidnes syskon. Om det inte skulle finnas föräldrar eller syskon då ärver syskonbarn.

Syskonbarn kan alltså endast ärva när det inte finns andra anhöriga enligt ovan information. Om man önskar att syskonbarn ska ärva måste man testamentera arvet.

Registrera ett dödsfall

Som anhörig ska du registrera dödsfallet och efterlevande om du ska ta del av framtida arv, meddelande och annan viktig information. Detta skickas från Efterlevanderegistret om det finns en efterlevande registrerad.

Informationen skickas till anhöriga och kommer bland annat från myndigheter, företag, banker, försäkringsbolag, organisationer och andra aktörer. Om det inte finns en registrerad efterlevande kan inte Efterlevanderegistret skicka meddelanden till anhörig.