Sommarerbjudande – Glöm inte att det alltid finns mer pengar för anhöriga. Registrera dig som efterlevande.

Vi hittar avlidnas tillgångar

Söka avlidna personer i Sverige

Information om avlidna person och sökregister. I Sverige tillhandahålls inget direkt sökregister över nyligen avlidna personer. Sådana uppgifter anses vara av den karaktär att den ska undanhållas i publika register. Vilket är korrekt. Det registret som närmast kan kallas ett dödsregister över avlidna personer är Riksarkivets dödsregister.

Riksarkivets dödsregister innehåller information om människor som har avlidit för länge sedan. I deras register online kan du ta reda på den avlidnes namn, ålder och födelsedatum. Vidare finns information om födelseort samt vem anhöriga är. I registret visas i vissa fall även den avlidnes yrke samt datum för dödsfall och dödsorsaken. Du kan klicka dig vidare till Dödsarkivet här.

Söker du information om avliden person som är din anhörig kan du begära ut en handling från Skatteverket här som visar nuvarande barn samt vem maka eller make är.

Okända tillgångar till efterlevande – valfri anhörig registrerar sig

När du registrerar dig i Efterlevanderegistret får du reda på information om arv, meddelande samt annat viktigt som skulle gått till den avlidne. Om det inte finns en anhörig registrerad kommer inte Efterlevanderegistret att kunna vidarebefordra informationen.

Det är företag, banker, myndigheter och organisationer som söker efter efterlevande för utbetalningar av tillgångar i arv som aktier, pengar och annat av tillgångar.

Registrera dig här

Klicka dig vidare här för att registrera dig som Efterlevande.